Oferta de pret la cerere
Telefon:0040 0757 095 707
Tripsul – Frankliniella occidentalis – Thrips tabaci
Prezentare
Este intalnit pretutindeni cu preponderenta in zonele de campie, atat in sere solarii cat si in camp. In serele incalzite se inmulteste tot timpul anului, iar in rest ierneaza in sol. Poate avea 5-6 generatii pe an, inmultindu-se pe cale asexuata. Femela depune 30-50 oua in tesuturile funzelor, florilor sau fructelor plantelor gazda. Larvele se hranesc cu respectivele tesuturi, iar o generatie completa a tripsului functie de conditiile de mediu este de 15-40 zile.
Mod de daunare
Tripsul este un daunator polifag care ataca cele mai diverse specii de legume, pagube importante producand in culturile de tomate si ardei. Larvele colonizeaza partea inferioara a frunzei si impreuna cu adultii se hranesc cu sucul celular, prin intepare si sugere. Atacul se poate recunoaste dupa urmele lasate pe fructe si frunze. Datorita atacului pe frunze si fructe apar pete decolorate, care cu timpul devin argintii si chiar brune. Din cauza atacurilor de trips, se obtin productii reduse si de slaba calitate.
O actiune extrem de periculoasa este faptul ca tripsul este principalul vector de transmitere a virusului petelor de bronz (TSWV). Tripsii infectati isi mentin capacitatea de infectie pe toata perioada vietii
Principalele culturi atacate:
TOMATE, ARDEI, CEAPA, CASTRAVETI;
Produsul pentru combatere:
Dozaj:
- BOUNDARY SW: 350-400 ml / 100 litri de apa
- HUNTER SW: 170-190 ml / 100 litri de apa