Oferta de pret la cerere
Telefon:0040 0757 095 707
AFIDE
– Paduchii plantelor –
Consideratii
Afidele sau paduchii plantelor sunt intalnite peste tot, in camp, sere si solarii. Ele au forme cu aripi sau fara aripi si culori diferite (verzi, negre, cenusii, albe, etc). Hrana lor este seva plantei, pe care o inteapa si pe care formeaza colonii.
Principalele culturi atacate.
Ataca diverse culturi si specii de plante ca:
- legume: tomate,castravete,ardei, vinete, pepeni, dovleci, etc
- pomi: mar, par, cires, gutui, prun, coacaz, agris, etc
- plante de apartament : pomi si flori
Actiune
Afidele sunt specii polifage si traiesc in colonii in special pe lastarii tineri, flori sau inflorescente si partea inferioara a frunzelor. Frunzele atacare se rasucesc, ingalbenesc iar in final se usuca si mor. Ele produc excremente lipicioase ce conduc la atragerea furnicilor si aparitia unor ciuperci.
Simptome
Plantele atacate se opresc din crestere, iar florile si inflorescentele nu se mai dezvolta. In anumite situaţii se produce moartea lastarilor si chiar a plantei. Afidele sunt un vector important de transmitere a virusurilor.
Combatere
La culturile in camp se utilizeaza Hunter 5 litri/ hectar sau un amestec Hunter 150 ml + Boundary 300 ml/ 80 litri de apa.
La culturile in sere si solarii se utilizeaza un amestec Hunter 150 ml + Boundary 300 ml/ 80 litri apa, stropirea se repeta la 20-25 de zile. In cazul unor invazii, tratamentul se repeta dupa 6-7 zile.
Apa trebuie sa aiba un pH =6, si se utilizeaza 600-700 litrii la hectr.
Dozaj:
- Cladus: 100 ml / 100 litri de apa
- In cazul unui atac puternic se repeta tratamentul de 2-3 ori la interval de 5 zile.