Recomandari pentru alegerea hibrizilor de tomate si ardei

Unul din pasii importanti pentru o productie de succes, este alegerea celui mai potrivit hibrid pentru gradina sau ferma dumneavoastra. La alegerea pe care o faceti trebuie sa tineti seama de timpurietate, determinarea plantei, rezistenta la boli, marime fruct, gust, zona de cultivare etc… Pentru stabilirea celui mai bun hibrid de catre fiecare cultivator este necesar cunoasterea de catre acesta a tipului de cultura pe care doreste sa o practice. Obligatoriu trebuie sa utilizati seminte de la firme consacrate si hibrizi F1. Din aceste considerente mai jos sunt prezentati cativa hibrizi de tomate si ardei cultivati în Romania, care au dat rezultate foarte bune la mai multi fermieri. Suntem siguri ca dumneavoastra veti face cea mai buna alegere si veti gasi solutia optima pentru tipul de cultura dorit.

 

 

 

 

 

 

 

Magnus F1, Corvinus F1

Sunt cei mai utilizati  hibrizi  semideterminati de tomate pentru cultivare in spatii protejate. Se utilizeaza pentru cicluri scurte de productie (primavara-vara, vara-toamna).

Signiora F1, Kessie F1

 

 

 

 

 

Hihrizi din gama tomatelor nedeterminate, cu toleranta la TSWV, din noua generatie si o calitate foarte buna a fructului.

Zuccherino F1, Sicuro F1, Intrigo F1

Sunt tomate de tip chery, cu un gust dosebit si bune calitati de pastrare.

Misina F1, OS3155 F1, KFO-3 F1

 

 

 

 

 

 

 

Sunt hibrizi de ardei capia cu buna comportare in sere, solarii sau camp. Planta este foarte productiva si fructele au aspect comercial bun.

Marbella F1, OS4570 F1, Spartaco F1.

Ardei de dip bloc in 3-4 muchii si culoare alb galbuie.

Darius F1, OS 8292 F1, Pritador F1

Ardei gogosar ce poate fi cultivat in camp sauspatii protejate.