ITALIA: Cresterea vanzarilor CORA SEEDS la ceapa de zi lunga a continuat si in 2013

( articol preluat de pe freshplatza-article)

Cora Seeds, este o companie de seminte italiana specializata in producerea semintelor de ceapa si pepene verde (şi nu numai) este bucuros sa anunte ca ocresterea ascendenta  a vanzarilor de ceapa de lunga zi a continuat şi in 2013.

Maurizio Bacchi, director general  Cora Seeds, explica: “in ultimii ani, au existat mai putine hectare cultivate cu ceapa, in timp ce ceapa Cora Seeds”, a inregistrat o crestere de 20% in fiecare an, datorita numeroaselor avantaje ale soiurilor  hibride ale firmei. R & D sunt in intregime efectuate de catre personalul de la Cora Seeds. ”

Elenka F1 (foto jos) este cel mai cultivat soi. Vanzarile sunt in crestere si este tot mai cautat si mai popular in randul fermierilor, a companiilor de prelucrare şi magazinele din Italia, Europa Centrala şi de Est

Acesta varietate este larg raspandita in Italia si in multe alte tari, datorita formei şi culorii sale foarte atractive ( aramie). Bulbul este bine invelit in foi (numar mare) care au rolul de a-l  proteja in timpul de procesare şi ambalare. Planta are o creştere viguroasa şi este putin sensibila la mana. Bulbii  sunt rotunzi, cu note bune şi  consistenta exceptionala, ceea ce ii face potriviti pentru depozitarea de lunga durata. Ca urmare a acestor caracteristici,  suprafetele cultivate cu acest soi continua sa creasca.

Exista doua aspecte principale ale acestui soi:

1. Cultivare: plantele au creştere viguroasa şi se pot cultiva uşor. Este nevoie de o cantitate mica de ingraşamant iar plantele au  toleranta foarte mare  la intemperii si agenti patogeni. Este ideal pentru acei producatori care au nevoie de productii constante la preturi de cost mic.

2. Vandabilitate: durata de depozitare este lunga. Bulbul are culoare inchisa şi  acoperire foarte buna cu foi foarte flexibile. Acest lucru permite ca productia sa poata fi vanduta atunci cand preturile sunt bune. In plus, culoarea bulbilor, ii face mai atractivi, astfel incat aceştea  sa fie mai uşor de vandut.

Ambrador F1 (foto de mai jos) este un hibrid mediu timpuriu ideala pentru recoltarea incepand de la mijlocul lunii iulie. Aceasta, inseamna ca fermierii pot ajunge pe piata mai devreme, cu ceapa  galben inainte de hibrizii obişnuitii.Varietatea are mare productivitate şi omogenitate.

Hibrid de zi lunga adecvat atat pentru consum in stare Proaspata cat şi  prelucrare. Plantele sunt puternice şi viguroase. Bulbii sunt de marime medie spre mari, foarte omogeni şi cu o consistenta buna. Ambrador F1 pot fi recoltat mecanic şi  depozitat pentru o perioada lunga de timp.

Lamyca F1 (foto de mai jos) este un hibrid cu timpurietate medie (115-120 zile) uşor de cultivat şi cu plante puternice. Rezistenta la pastrare este excelenta.

Este un hibrid foarte popular  care are o culoare de aramie inchis  iar bulbul este acoperit cu multe foi. Bulbii sunt rotunzi,  foarte fermi şi rezistenti la manipulare. Este o alegere excelenta pentru randamente de inalta calitate.

Fiamma F1 (foto de mai jos) este o varietate ceapa roşie cu timpurietate medie, care are un mare succes, datorita formei şi culorii sale roşu aprins spre purpuriu. Faptul ca plantele sunt viguroase şi rezistente la variatiile de temperatura, ceea ce  face mai uşor cultivarea acestora. Pastrarea de lunga durata şi culoarea sa atractiva o fac ideal pentru multi producatori europeni.

Opera F1 (foto de mai jos) este o varietate semitimpurie de ceapa alba care are rezultate excelente, atat in Italia cat şi in Europa. Bulbii sunt rotunzi cu fermitate buna.

Plantele au vigoare medie. Opera F1 este ideal pentru a fi depozitat pentru perioade lungi de timp

*** http://www.freshplaza.com/article/115536/Italy-Growth-in-sales-of-Cora-Seeds-long-day-onions-continued-in-2013