Scoarta de pin si amenajarile exterioare

Scoarta de copac este utilizata din ce in ce mai mult la amenajarea curtilor, gradinilor si parcurilor. Pe langa aspectul placut dat zonei impedeca, rasarirea buruienilor, scade evaporarea apei si protejează radacina plantei de temperaturi scazute. Alegerea tipului (companie, culoare, marime) de scoarta este foarte importanta pentru a nu avea surpriza degradarii rapide a acesteia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cea mai utilizata este scoarta de pin de granulatie mare care da un aspect placut zonei si nu se degradeaza repede.  Scoarta de pin, pe lângă faptul că arata foarte bine asezata pe sol, comparativ  cu alte tipuri de mulci, s-a constatat ca au o rezistenta mai mare de-a lungul timpului. Materialul da un aspect natural, sanatos fiind o alegere decorativa de efect. Pe langă utilizarea in zona plantelor puteți profita de calitatile scoartei pentru a pava marginile aleilor din gradina, delimitarea rondourilor de flori si straturilor. Grosimea stratului de scoarta depus trebuie sa fie minim dublu fată de dimensiunea medie din pachet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Renumita companie germana Klasmann a realizat o scoarta de pin de inalta calitate pentru amenajari exterioare.

In cazul in care va doriti o gradina sau un spatiu verde frumos amenajat si curat, aceasta scoarta este alegerea ideala. Datorita proprietatilor benefice dar si al aspectului estetic placut, scoarta de pin Klasmann (Florabella) este un element important in design-ul si amenajarea unei gradini, a unui parc sau oricarui spatiu verde, putand fi chiar elementul cheie al intregului ansamblu. Datorita culorii naturale, calde de maro, acestea aduc un plus de naturalete. Este important de precizat faptul ca scoarta de pin poate fi asortata si cu alte tipuri de aranjamente, creandu-se astfel o ambianta in diverse culori, ce va fi apreciat cu siguranta de dumneavoastra.