Ce trebuie sa stim daca cultivam ceapa cu trcere peste iarna

Se recomanda cultivarea in Romania in zonele cu temperaturi de iarna mai bande. In timpul iernii exista pericolul distrugerii plantelor de catre ger daca nu sunt respectate prescriptiile tehnologice. 
Perioada de semanat
Perioada optima pentru semanat este 15 august-10 septembrie. Respectarea acestei perioade este foarte importanta, deoarece plantele trebuie sa aiba o dimensiune optima in jur de 10 cm (nici prea mica, nici prea mare), in caz contrar plantele vor fi distruse de temperaturile scazute din timpul iernii.
Este recomandabil ca semanatul sa se faca pe un sol bilonat, pe 4-5 randuri duble. Cantitatea de samanta utilizata este de 5 kg/ha (1.250.000 seminte/ha), suplinindu-se si anumite pierderi peste iarna.
Hibrizii recomandati pentru cultivare
Alegerea hibridului pe care să-l cultivam este foarte important deoarece, el trebuie sa corespunda conditiilor climatice din Romania si sa fie adaptat pentru trecerea peste iarna. Nu toti hibrizii de ceapa pot fi inclusi in categoria celor care pot fi cultivati peste iarna.
 
In urma incercarilor si culturilor realizate la noi cei cu rezultatele cele mai bune sunt: Reflex F1, SkinnerF1 ,Sonic F1, Despina F1, Radar.
Recoltarea se face in luna iunie.

Specialistii nostrii va stau la dispozitie cu toate informatiile de care aveti nevoie!