PHOSPHIT-ONE un produs revolutionar

1. Ce este PHOSPHIT-ONE ?

Acest produs este un fitostimulator pe baza de fosfor, potasiu si aminoacizi vegetali. Compozitia il face si un ingrasamant lichid, organo-mineral, conceput pentru a imbunatati starea nutritiva a plantelor, prin contributia  Fosforului (P), Potasiului (K) si aminoacizilor vegetali. Aceasta formula vegetala  activeaza mecanismele naturale, fizice si biochimice de aparare a culturilor, care vor fi mai rezistente la adversitatile climatice si patogene.

PHOSPHIT-ONE promoveaza in special ingrosarea peretilor celulelor si lignificarea. Aceste procese reprezinta o bariera fizica eficienta impotriva penetrarii plantelor de agenti patogeni.

PHOSPHIT-ONE se aplica atat foliar cat si prin fertirigare. Este miscibil cu cele mai comune produse si ingrasaminte fitosanitare.

2. Unde il putem folosi.

Dozele si modul de utilizare trebuie stabilite conform cerintelor si situatiei nutritive ale culturii. Poate fi utilizat atat la legume, cereale cat si la pomi fructiferi, arbusti sau vita de vie.

Dozele utilizate depind de cultura si stadiul de dezvoltare a acesteia. In general se utilizeaza la fertirigare (apa de irigat), 7-10 litrii la hectar, iar foliare 1,3-3 litrii la hectar.

Rezultate foarte bune au fost obtinute in cazul rasadurilor unde s-a aplicat doua tratamente prin apa de irigat (10 ml/10 litrii apa), prima cand planta are 3-4 frunzulite si dupa 2 saptamani. Prin aceste aplicari cu PHOSPHIT-ONE planta formeaza o radacina foarte puternica si o planta foarte robusta.Pentru efecte similare se poate folosi si AEGIS SYM.

In cazul salatei se aplica foliar din momentul inceperii formarii capatanei, o data pe saptamana 30 ml/ 10 litrii apa. Planta se dezvolta mai rapid si formeaza o capatana frumoasa.

Aplicat la conopida in acelasi mod ca la salata formeaza un fruct frumos si foarte alb.

Se utilizeaza si la prevenirea si combaterea fusariumului si verticilliumului. Pentru preantampinarea acestor boli se aplica dupa plantare prin apa de irigat PHOSPHIT-ONE 1 kg/1000 m2 + Topsin 1litru/1000m2. La 2 saptamani se aplica prin apa de irigat CONDOR (ELISE) 1Kg /ha (Atentie! daca se utilizeaza ingrasaminte starter, cu mult fosfor, aplicarea de Condor se face obligatoriu dupa minim doua saptamani de la aplicarea acestuia).

La pomi fructiferi, arbusti si vita de vie va recomandam ca toamna inainte de caderea frunzelor sa faceti 2 aplicari cu PHOSPHIT-ONE (1 litru /250 litri apa) + SCUDO (1litru/300 litri apa)).

3. Alte avantaje

Utilizarea acestui produs ofera si alte avantaje importante ca:

  • realizeaza o activitate nutritiva semnificativa la inmugurire si la coacerea fructelor; 
  • creste fertilitatea bobocilor;
  • ajuta la echilibrarea posibilelor excese de azot din plante;
  • reduce semnificativ pierderile datorate atacurilor cu fungi (ex: Phytophtora, Downy Mildew, vine Plasmopara, Bremia spp. etc.)
  • conserva fauna biologica utila de si aplicarea sa este eficace in agricultura integrata.
  • creste calitatea si cantitatea productiei agricole