Vinetele Zinki F1 (EGP 10024), excelente pentru cultura in solar

Se cultiva atat in camp cat si in sere sau solarii. Gatite in diverse combinatii, vinetele reprezinta o hrana sanatoasa, fiind bogate in vitamina A, B (B1 si B6), C. Vinetele contin doar 18 kcalorii/100 g si furnizeaza o cantitate semnificativa de fibre, bine tolerate de organism. Sunt o sursa naturala de potasiu (260 mg/100 g), magneziu, zinc si acid folic. Toate aceste calitati ale vinetelor au facut ca in ultimul timp sa fie acordata o atentie tot mai mare calitatii fructelor, aceasta si in conditiile concurentei de pe piata.

Compania Esasem in urma mai multor cercetari si experimentari, a produs un nou hibrid de vinete din noua generatie, ZINKI F1, cu calitati deosebite atat din punct de vedere al gustului cat si al aspectului comercial.

Zinki F1 este un hibrid foarte apreciat, de cei ce l-au cultivat datorita formei, culorii si gustului. Spre deosebire de alti hibrizi isi pastreraza culoarea neagra a fructelor pe toata perioada de vegetatie. Poate fi cultivat cu rezultate  foarte bune in sere si solarii sau camp. Planta are o vigoare de crestere mare, foliaj bine aerisit si se conduce pe 2-3 brate, ce pornesc de la prima inflorescenta.

Fructele au forma foarte frumoasa, oval alungita, culoare neagra lucioasa la exterior, culoare alba la interior, putine seminte si greutate medie 500 g.

In cazul in care se doresc fructe mari va recomandam vinetele Black Enorma F1, iar daca doriti vinete violet Egle F1.