Oferta de pret la cerere
Telefon:0040 0757 095 707
Consideratii despre boala
Reprezinta principalul agent patogen care ataca culturile de camp, avand insa efecte mari si in sere sau solarii. Pierderile de recolta se situeaza pana la 10% in culturile tratate si peste 70% in cele netratate. Odata instalata boala aceasta este greu de oprit.
Simptome
Atacul se manifesta pe toate organele aeriene ale plantelor ( frunze, tulpini, flori si fructe). Pe frunze ( varf si margine) apar pete mari, de forma neregulata, de culoare verzuie, care se brunifica in timp. In dreptul petelor se observa un puf fin, albicios, care reprezinta fructificatiile ciupercii. In timp, zonele atacate, se necrozeaza iar frunzele se usuca. Florile si fructele tinere care au fost infectate, se brunifica si cad. Atacul pe fructe debuteaza de regula, la locul de insertie a pedunculului fructelor sub forma unor pete mari, de culoare brun-maslinie, care se maresc cu rapiditate, devin brune si cuprind in scurt timp fructele in intregime. Pe tulpina apar pete brune, care conduc la uscarea acesteia.
In cazul culturilor de ceapa, pe frunze apar pete alungite galbui pe care apare puf cenusiu, dupa care frunzele se usuca sau se aseaza pe sol si putrezesc. Bulbii obtinuti sunt mici si de slaba calitate.
Mana la castraveti Mana la ceapa
Mana latomate
Infectia
Mana este favorizata de picaturile de apa pe frunze si nebulozitate ridicata Atacul apare in camp, cu o probabilitate de 20%,în jurul datei de15 iunie, iar in perioada 20iunie-10 iulie probabilitatea aparitiei este de 55%. Aparitia atacului este favorizata de frecventa mare a ploilor si a temperaturilor de 16-22 grade C. Trebiuie evitata udarea prin aspersie.
Principalele culturi atacate
TOMATE, CASTRAVETE, CEAPA, PEPENE VERDE, PEPENE GALBEN, CARTOF, VITA DE VIE;
Rezolvare:
Dozaj:
- BLOCKS: 250-300 ml / 100 litri de apa
- SCUDO: preventiv 1 litru / 1000 litri de apa ; curativ 1 litru / 500 litri de apa