FURIA ingrasamant si biostimulator de exceptie

1. Ce este FURIA ?

Furia in acelasi timp ingrasamant si biostimulator care stimuleaza procesul enzimatic din plante, determinand dezvoltarea armonioasa a acesteia. Este un produs de origine vegetala, ceea ce il face usor asimilabila de catre plante. In compozitia sa are: azot organic, carbon organic de origine vegetala, oxid de potasiu, acid fulvic, etc. Produsul este una din realizarile de varf ale laboratoarelor ICAS, fiind utilizat in toata lumea in agricultura si pomicultura. Fermierii din Romania l-au folosit si rezultatele sunt foarte bune. Aplicarea FURIA  a avut rezultate foarte bune, cum ar fi:

– cresterea randamentului culturilor si a productiei.      

– cresterea numarului de flori.

– imbunatatirea colorarii si uniformitatea dimensionala a fructelor.

– regenereaza plantele si stimuleaza productia

2. FURIA la tomate.

In cazul tomatelor produsul are un efect stimulativ, foarte bun, realizind o crestere viguroasa cu internodii scurte. Creste productia, si calitatea realizand in acelasi timp o culoare placuta a fructelor si o crestere a timpurietatii. Aplicarea se face prin apa de irigat, dupa legarea primului ciorchin si se repeta periodic la interval de 15 zile. La fiecare aplicare se utilizeaza 1kg/1000 m2.

La serele din Arad, am utilizat produsul, la hibridul Magnus F1, in conditiile prezentate mai sus. Dupa primele 6 recoltari (productie timpurie) pe suprafata (1/2 ha) la care am aplicat FURIA  productia a fost cu 25% mai mre decat pe aceiasi suprafata la care nu s-a aplicat acest produs. Luand in considerare preturile la tomatele timpurii putem observa cu usurinta efectele ecnomice benefice in acest caz.

3. FURIA la castravete.

Castravetele cornison raspunde cel mai bine la acest produs si efectele sunt vizibile repede. Dupa aplicare se observa o scurtare a internodiilor si cresterea numarului de fructe legate si duse la maturitate. FURIA se aplica prin apa de irigare dupa prima recoltare la intrevale de 10 zile. La fiecare aplicare se utilizeaza 1kg/1000 m2. produsul a fost utilizat in mai multe zone din tara. Rezultate foarte bune au fost obtiute la Matca si in judetul Arad unde au fost obtinute cresteri de productie de 30-35% fata de conditiile normale si timpurietate mai buna.

4. Furia la alte culturi.

Rezultate foarte bune s-au obtinut si la alte culturi cum sunt: ardei, dovlecei, vinete, pepene verde, capsuni, vita de vie, pomi fructiferi (in special citrice), etc. Dupa aplicare plantele au o inflorire mai buna  (numar mai mare de flori), ajuta la legarea florilor, scade distanta dintre internodiile plantelor, mareste productia, creste durata de viata iar fructele sunt frumos colorate si de marime mai mare. 

5. Aplicare

Aplicarea se face de cele mai multe ori prin apa de irigare, dar poate fi utilizat si foliar. In cazul aplicarii prin apa de irigare (fertirigare) se utilizeaza urmatoarele doze:

– legume: 10 kg/ha dupa plantare si repetat din 10 in 10 zile (la castravete se aplica dupa prima recoltare).

– capsuni: 5kg/ha la inflorire, 10kg/ha dupa legare, 10kg/ha la coacere.

– pomi fructiferi: 10kg/ha inainte de inflorire (boboc), 10kg/ha dupa legare, 10kg/ha la coacere.

– vita de vie: 10kg/ha la inflorire, 10kg/ha in perioada de crestere a fructului.

In cazul aplicarii foliare se utilizeaza o solutie de 20-25 grame/10 litrii apa, 3-4 aplicari la interval de 10-15 zile.

 

Pentru informatii suplementare un ezitati sa ne contactati !