Fertilizarea viilor in perioada de repaus (toamna-iarna)

Ce fel de ingrasamant se recomanda sa utilizam?

In perioada toamna-iarna utilizarea ingrasamintelor organice este solutia ideala, in comparatie cu produsele minerale, deoarece acestea din urma au o eliberare rapida a nutrientilor care in cea mai mare parte sunt spalati si apoi pierduti (cu  pierderi evidente economice si de mediu). Dimpotriva in contrast cu ingrasamintele chimice si minerale, ingrasamintele organice  ITALPOLLINA asigura o  utilizarea optima a elementelor  in aceasta etapa a anului.

Ingrasaminte organice ITALPOLLINA contin azot, fosfor si potasiu legat in matrici organice fapt ce permite o eliberare treptata (fara pierderi de elemente sau insolubilitati). Ele aduc facilitatile benefice ale materiei organice, biologic activa, esentiala pentru a reface si mentine fertilitatea solului, sunt bogate in acizi fulvici si humici si asigurarea asimilarii microelementelor (magneziu, calciu, fier, bor, zinc, etc.), necesare pentru dezvoltarea  strugurilor si cresterea calitatii acestora. De asemenea determina o crestere a rezistentei plantelor, trecerea cu bine peste socurile termice din primavara si are un efect benefic, important asupra dezvoltarii mugurilor.

Fertilizarea viilor noi

Pentru fertilizarea inainte de plantare este recomandat sa folositi la pregatirea solului 1,5-2,0 tone / ha de BIO-REX.  In acest fel o cantitate mare de materie organica, este introdusa in sol, cu scopul de a maximiza beneficiile enumerate mai sus.

Dupa plantare pentru stimularea dezvoltarii radacinei si cresterea plantei se efectueaza o fertilizare locala cu 0,3-0,4 tone / ha GUANITO, ingrasamant organic NPK 6-15-3 care contine pe langa azot, fosfor, potasiu si calciu respectiv magneziu. Cantitatea de  fosfor organic din Guanito il face foarte potrivit pentru fertilizare, ajutand la dezvoltarea radacinii principale, maturizarea mugurilor si lemnifiera ramurilor.

La plantare, va recomandam sa folositi si Clik (1-2 comprimate/planta) ce contine Micorrize si Tricoderma. Acestea se pun in contact cu radacina, sunt usor de aplicat, contribuie la  reducerea stresului la plantare, cresterea armonioasa a radacinilor, o mai buna absorbtie a nutrientilor, rezistenta sporita la stres, rezistenta la agenti patogeni a radacinei (ciuperci), imbunatateste  structurii solului si contribuie la crestere  echilibrata a plantei.

Fertilizarea viilor pe productie

Pentru fertilizarea de toamna-iarna a podgoriilor aflate pe rod, va recomandam utilizarea de PHENIX, ingrasamant organic NPK 06-08/-15 (care include si continut de magneziu) in cantitate de 400-600 kg/hectar. Este ingrasamantulntul ideal pentru vita de vie, continand  azot organic cu eliberare treptata si conform cu nevoilor plantelor. Fosforul continut, este complet absorbit de planta, si prin urmare, mult mai eficient decat ingrasamintele minerale conventionale. Continutul ridicat de potasiu (fara clor) are un efect pozitiv asupra maturarii si imbunatatestete calitatea strugurilor. Microelementele magneziu, calciu contribuie la o nutritie echilibrata si eficace.

PHENIX aduce o cantitate mare de materie organica activa si microorganisme care imbunatatescesc fertilitatea fizica si biologica a solului si asigura necesarul optim de nutrienti. Este un ingrasamant organic permis si in agricultura ecologica PHENIX pot fi distribuit si pe suprafata solului (nu este necesar sa-l incorporam) dizolvandu-se in prezenta umiditatii, si patrunzand in sol. Aceasta calitate deriva din modul de fabricare a acestuia (prelucrare a materiei organice se face fara carbonizare).