Fertilizarea de iarna-primavara a pomilor fructiferi

 

Alegerea ingrasamântului reprezinta un pas fundamental pentru a obtine rezultate bune in plantatiile pomicole iar ingrasamintele organice datorita structurii lor si calitatii materiilor prime, furnizeaza cele mai bune rezultate si aduc in sol la elementele chimice necesare, pe care le pun la dispozitia pomilor.

Putem utiliza ITALPOLLINA, ORGEVIT (0.5 kg x varsta pomului dupa plantare) sau Monterra Basic (2-14-4+Ca) care sunt usor de aplicat mai ales pentru gradinile cu mai putini pomi. Aceste ingrasaminte ofera azot ,fosfor, potasiu si calciu, cu descompunere in timp si material organic.

Pentru livezi mai mari se poate fi utilizat ingrasamantul organic PHENIX in cantitate de  800-1.000 kg / hectar. PHENIX (8-6-15 + 3Mg + microelemente) are un inalt grad de nutrienti, ideal pentru a satisface cele mai exigente cerinte ale livezilor si podgoriilor. Azotul, total organic este cu eliberare treptata, fosforul complet ecologic, fara a fi supus degradarii sau insolubilizarii in timp. Continutul ridicat de potasiu, are efect pozitiv asupra maturarii si calitatii fructelor iar magneziul este echilibrat si eficient completand hrana plantei.

Mai poate fi utilizat si ingrasamantul organic BIO-REX, 800-1200 kg / hectar,  recomandat in mod special pentru a mentine un nivel constant de fertilitate, cantitate ridicata de materie organica humica, echilibru intre vegetativ si generativ.