Putregaiul apical la tomate sau ardei si lipsa de calciu

Carenta de calciu se manifesta prin oprirea cresterii plantei rasucirea frunzelor tinere (culoare verde deschis), uscarea varfului vegetativ, dezvoltarea slaba a sistemului radicular, care conduc la deteriorarea grava a fructelor. Calciul influenteaza favorabil cresterea radacinii si este elementul esential in dezvoltarea plantei.

La ardei si rosii (in special), carenta de calciu poate fi observata cu usurinta sub forma unor pete pe fructe de obicei in partea opusa coditei. Aceste pete sunt colonizate de ciuperci si bacterii (capata culoare neagra) si poarta numele de putregai.

Remediu

De cele mai multe ori fermierii aplica ingrasaminte pe baza de calciu pentru tratarea acestei deficiente, dar in majoritatea cazurilor cand temperaturile sunt ridicate, planta nu poate transporta calciul de la radacina pana la extremitatea fructului. In aceste situatii desi am aplicat calciu la radacina la multe fructe observam putregaiul apical pe fructe si acestea sunt compromise.

Pentru prevenirea acestui fenomen nedorit se utilizeaza ingrasaminte foliare cu o structura speciala ce contine calciu si aminoacizi vegetali. Prin aminoacizi vegetali planta este ajutata sa duca calciul pe toate zonele plantei, inclusib la extremitatile fructelor. Un asemenea produs este MYR CALCIUM si prin aplicarea lui foliara problema este rezolvata.

MYR CALCIUM produsul ideal ?

MYR CALCIUM este un ingrasamant lichid realizat in mod adecvat, dupa ultimele tehnologii in domeniu, cu scopul prevenirii si eliminarii deficientei de calciu. Eficacitatea sa deriva din faptul ca este combinat cu  acidul gluconic si amoniacizii levorotativi de origine vegetala care usureaza asimilarea sa de catre plante. acidul gluconic este una agent natural de chelare stabil.

MYR CALCIUM este pregatit pentru asimilare rapida datorita prezentei aminoacizilor si acizilor humici vegetali, care il fac deosebit de solubil pentru a ajuta plantele sa depaseasca rapid stresul indus de dezechilibrul nutritional.

Mai mult, actiunea stimulatoara a substantelor humice solubile asupra  radacinii, face ca efectul MYR CALCIUM sa fie rapid si complet si la administrare prin fertirigare.

MYR CALCIUM va fereste de “Putregaiul apical”