PREVENIREA CRAPARII FRUCTELOR

Dupa inceperea maturarii (coacerii) fructelor si pana la coacere exista pericolul craparii acestora ca urmare unor factori ca: temperaturi ridicate, lipsa echilibrului apei si variatiile de temperatura. Trebuie retinut caci craparea fructelor, pe langa deprecierea lor, reduce perioada de valabilitate a fructelor,  agraveaza problemele cu  putregaiul si calitatea productiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Administrarea de calciu poate ajuta cu siguranta uneori la diminuarea acestei probleme, dar nu este suficienta, deoarece nu actioneaza asupra proceselor osmotice. Dupa ani de experimentare, Icas a reusit sa dezvolte o strategie care reduce considerabil craparea fructelor. Strategia implica utilizarea a doua produse in acelasi timp: Bionic CK si IOS.

Datorita actiunii sale puternice anti-stres si functiei sale de regulator al fenomenelor osmotice, Bionic CK confera elasticitate tesuturilor, in timp ce IOS incetineste transpirartia pastrand proaspate tesuturile plantelor.

Bionic ck
Bionic ck
IOS
IOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aplicatii in timpul maturarii (coacerii) fructelor: Bionic CK 200 ml + IOS 100 ml / 100 litri de apa, repetat la fiecare 10 zile pana cu 5 zile inainte de recoltare.