Musca Miniera (Larva miniera)

Oferta de pret la cerere

Telefon: 0040 0757 095 707

Caracteristici.

Musca miniera are mai multe stadii de dezvoltare (6), cele mai periculoase fiind larvele care distrug frunzele si fructele. Durata unui ciclu de dezvoltare este functie de temperatura intre 8 si 14 zile. Temperatura optima de dezvoltare este de 25-28 grade Celsius si umiditate relativa de 75-80 %. Pe parcursul iernii adultii se adapostesc in sol.

Simptome.

Ca urmare a hranirii adultilor pe frunze apar puncte mici clorhidrice. Semnele vizibile usor sunt cele provocate de larve. Acestea dupa eclozare patrund in interiorul frunzei, formand galerii miniere transparente. Treptat lungimea acestor galerii se mareste , ceea ce face ca suprafata frunzei pe care se face fotosinteza sa se micsoreze. In acest mod se micsoreaza ritmul de crestere a plantelor.

Principalele plante atacate.

  • tomate; fasole; castraveti; telina; ardei; cartofi; salata; crizanteme

Combatere

Din cauza prezentei larvelor in interiorul frunzei, combaterea lor este dificila. Se actioneaza asupra celorlalte stadii de dezvoltare si in mod repetat.

Pentru combatere se utilizeaza un amestec din urmatoarele produse: 350-400 ml BOUNDARY SW + 170-190 HUNTER + 40 ml TRAINER la 100 litri apa. Acest amestec realizeaza si o fertilizare foliara a culturilor.

Boundari   +   Hunter  +  Trainer