Lucruri mici cu efecte mari la producerea rasadului

1. AUXIM aplicat la rasaduri are un efect benefic deosebit. Se aplica o singura data prin apa de irigare 10ml/10 litrii apa, la 10 zile dupa repicare. Plantele dezvolta un sistem radicular foarte puternic care face ca dupa plantare, plantele sa fie viguroase,  sa lege fructe uniforme si sa dea trimpurietate plantelor. La testele efectuate pe tomate s-a observat ca legarea este mult mai buna, nu sunt avortari de flori pe ciorchini, toate fuctele unui ciorchin sunt mari si uniforme, spre deosebire de cele netratate unde erau flori avortate sau ciorchini cu ultimele doua fructe mici.

 

Acest lucru conduce la cresteri de productie si implicit la rezultate economice mai bune. S-a observat si o timpurietate mai buna. La prima recoltare a fost pe fiecare planta tratata cu Auxim cu trei tomate coapte mai mult (aproximativ 550 grame).

  

2. TRAINER a fost aplicat la rasaduri prin apa de iridare la o concentratie de 10ml/10litrii apa. Aplicarea se face o singura data la 15 zile de la repicare. In acest mod plantele devin mai viguroase, iar dupa plantare au o crestere viguroasa, echilibrata si cu internodii scurte. In fotografiile de mai jos se poate observa ca plantele tratate cu Trainer sunt mai viguroase au o culoare mai placuta si sunt mai dezvoltate decat cele netratate. In rest ambele plante au acelasi program de fertilizare.

 

Rezultatele au aratat ca investitia merita din plin aplicarea acestor produse in faza de rasad.