Incredibil ,inovativ si eficient in combaterea afidelor

Biobest a realizat un nou produs Eupeodes-System, unic și puternic in strategia sa de control al afidelor care a fost distins cu prestigiosul premiu Bernard Blum pentru 2020, acordat pentru cel mai innovator si performant nou produs utilizat in controlul biologic. Premiul Bernard Blum recunoaște produsele care au un impact ridicat în gestionarea dăunătorilor sau bolilor, fara impact negativ asupra sănătății umane și a mediului.

 

 

 

 

 

 

 

Produsul se bazeaza pe pradatorul Eupeodes, care este natural si indigen în întreaga Europă. In timp ce larvele sunt prădători de afide feorace, adulții ajuta la polenizarea culturilor, făcându-l primul caz dovedit al unei insecte benefice care oferă două servicii ecosistemice. Aceasta plasează Eupeodes-System într-o categorie noua si atractiva

 

„Până în prezent, utilizarea Eupeodes in antiafide a fost limitată din cauza lipsei unor sisteme fiabile de creștere în masă. Biobest a dezvoltat cu succes protocoale pentru un sistem de creștere în masă fiabil și rentabil, care produce cantități mari de prădători Eupeodes atunci când este necesar.

 

„Spre deosebire de alți dușmani naturali ai afidelor, precum parazitoizii care sunt specifici unui singur sau unui număr limitat de specii de afide, Eupeodes este un prădător generalist. S-a demonstrat că larvele se hrănesc cu întreaga gamă de specii de afide importante din punct de vedere agricol. O singură larvă poate consuma până la 1.000 de afide pentru a-si finaliza dezvoltarea. Faptul că,  poate contribui si la polenizarea culturilor, Eupeodes-System este de mare interes pentru cultivatori.

 

În timp ce unele specii de pradatori au nevoie de temperaturi mai ridicate pentru a fi eficiente, Eupeodes-System continuă să funcționeze la 10 ° C.  Cu un interval optim de temperatură de 15-25 ° C, si cu recomandarea utilizarii din martie până în octombrie.

 

Cu sistemul Biobest de creștere în masă extrem de fiabil și eficient din punct de vedere al costurilor, Biobest poate livra prădători de calitate Eupeodes atunci când este necesar la un preț rezonabil.

 

Conform specialistilor Biobest, produsul Eupeodes-System  este „Perfect compatibil și complementar cu soluțiile biologice comerciale existente pentru controlul afidelor, iar cu caracteristicile sale unice  este pregătit să devină un instrument valoros care să ofere o soluție durabilă pentru controlul afidelor într-o gamă largă de culturi din întreaga lume.”