IMPORTANTA UTILIZARII ADJUVANTILOR IN TRATAMENTELE APLICATE PLANTELOR

In ciclul de viata al plantelor este important momentul cand se aplica tratamentele fitosanitare, dar la fel de important este modul de aplicare si  rolul in imbunatatirea actiunii de contact a produselor de protectie a plantelor, astfel incat randamentul tratamentelor aplicate sa fie maxim. Aplicarea adjuvantilor se face in amestec cu produsele de protectie a plantelor, deoarece beneficiile lor sunt multiplicate. Combatera daunatorilor sau patogenilor este mult mai eficienta deoarece amplifica penetrarea substantelor active din produsele aplicate.

Principalele beneficiile ale utilizarii  adjuvantilor sunt :

  • Cresterea puterii de penetrare a substantei active din amestec in planta.
  • Uniformitatea dispersiei si aderenta particulelor de amestec pe suprafata plantei.
  • Protejeaza degradarea si volatizarea substantelor active sub efectul razelor solare.
  • Sunt repelenti pentru anumite insecte.
  • Maresc compatibilitatea dintre substantele active din amestec.

Din cele prezentate mai sus se pot observa beneficiile multiple pe care le au adjuvantii, iar rolul lor este foarte important in cadrul unui program de combatere a bolilor si daunatorilor.

Va recomandam doua adjuvante IOS (care are si rol  de modulator antiperspirant cu efect de diminuare al stresului la plante) si EASY PHEASY PH ( care are si rol de control al pH-ului).

La utilizare, adjuvantul trebuie pus primul in apa, tocmai pentru a imbunatati compatibilitatea substantelor active atunci cand acestea sunt puse in amestec.