Folosirea adjuvantului in substantele de combatere a bolilor si daunatorilor la stropirile foliare

Aceste substante modifica unele proprietati ale solutiei de pulverizare, care imbunatateste astfel, capacitatea de a penetrare, distributia pe suprafata, imprastierea, dimensiunea picaturii sau alte caracteristici. Printre tipurile de ingrediente utilizate sunt agenți activi de suprafata, emulgatori, uleiuri etc.

Acesti aditivi pot fi inclusi in formula unui pesticid sau de cele mai multe ori trebue adaugat separat in rezervorul utilajului de stropit pentru a optimiza performanta substantelor de combatere. Adjuvanti utilizati la stropirile foliare nu reduc cantitatea de substante de combatere necesare (sub rata de utilizare indicata pe eticheta) ci contribuie la realizarea de performante mai bune.

In cazu legumelor cu frunza lucioasa (varza, ceapa, ardei, etc.) unde aderenta apei este scazuta se utilizeaza obligatoriu adjuvanti, pentru retinerea substantei de combatere pe frunze.

Va recomandam sa utilizati ca adjuvant Bio-Film care este un produs complex cu baza organica, obtinut din rasina de pin si emulgatori, creat pentru a imbunatati distributia respectiv retinerea solutiei concentrate de tratament pe suprafata frunzelor. Poate fi utilizat ca adjuvant pentru orice stropire cu pesticide  sau  erbicide. Prin utilizarea lui creste efectul si durata de actiune a produsului cu care se combina si imbunatateste dispersia picaturilor rezultand o depunere mai mare a solutiei de stropit pe suprafata frunzelor. Are un pH de 6,5 si se utilizeaza 100 ml Bio-Film /100 litri apa.

Limita de timp de aplicare a amestecului, inainte de recoltare, este data de produsele utilizate pentru tratament (pesticide, erbicide), in timp ce la BIO-FILM nu este cazul deoarece nu induce reziduuri in fructe sau legume.