Oferta de pret la cerere
Telefon:0040 0757 095 707
Consideratii despre boala
Boala este foarte importanta pentru legume (ardei, tomate, castraveti, pepene, dovleac, morcov, etc) si alte plante (vita de vie, mar, par, arbusti, trandafiri, etc), fiind in general omniprezenta in anumite conditii. Boala se regaseste in sere, solarii si camp. Fainarea provoca pierderi de recolta cantitative dar mai ales calitative si cu mari pierderi economice.
Simptome
Boala consta in aparitia pe toate organele aeriene (tulpina, frunze, flori, fructe) a unui puf alb-fainos, format din miceliul ciupercii. Frecventa atacului este mai mare la culturile imbatranite si in conditii de seceta atmosferica. Frunzele atacate se ingalbenesc si se necrozeaza iar fructele raman mici, se zbarcesc, sunt lipsite de suculenta si aroma.
Fainare la ardei, Fainare la morcov ,Fainare la vita de vie ,Fainare la cucurbitacee ,Fainare la mar
Infectia
Fainarea apare, pe timp de atmosfera uscata, cu temperaturi peste 260C. Boala este franata de picaturile de apa pe organele plantei, astfel ca in acest caz irigarea prin aspersie este mai favorabila.
Principalele culturi atacate
CASTRAVETE, PEPENE VERDE, ARDEI BLOC ROSU, TOMATE , MORCOV, VITA DE VIE, MAR, ARBUSTI FRUCTIFERI;
Produsul de combatere:
Dozaj:
- BLOCKS: 250-300 ml / 100 litri de apa