Ambalarea legumelor si fructelor un pas important in vanzare

Modul de ambalare poate diferii de la micul comerciant la super si hipermarket. Vremea vanzarilor in vrac a apus, comerciantii solicitand ambalarea produselor in mod adegvat. In cazul fructelor mici (tomate chery, afine, zmeura, capsuni, etc.) se prefera ambalarea la caserole mici puse in lazi mai mari.

La tomate se utilizeaza ambalarea in ladite de carton sau plastic de unica folosinta, de preferinta cantarite exact la anumite greutati (exemplu 5 kg), acest lucru usurand munca de preluare a marfii de catre beneficiar si cheltuieli mai reduse cu logistica.

In cazul pepenelui verde, tendinta este de a se merge spre varianta mini (2-3 kg), asezate cate 6 bucati in fiecare lada. Acest mod permite cumparatorului o mai buna depozitare si consum mai eficient. De asemenea se constata tendinta spre pepenele verde fara seminte. Pepeni verzi mari (pana la 8 kg) se pun in cutii mari de lemn sau carton. Pepenele gaben se aseaza de asemenea in ladite, cu locas de asezare, cite 6-8 bucati/ladita.

In cazul radacinoaselor se prefera asezarea in caserole mici sau amestecate pentru utilizarea la o singura preparare culinara. De asemenea amestecurile se pot realiza si in cazul ardeioaselor.

In cazul cepei, usturoiului sau cartodului se prefera asezarea in saculeti de diverse marimi pana la 10 kilograme.

Daca doriti sa va extindeti afacerea si inca nu ati trecut la vanzarea produselor ambalate, este timpul sa luati in serios acest lucru.