Despre AMINOACIZI VEGETALI

AMINOACIZI  – Substante organice specifice materiei vii, care se caracterizeaza prin prezenta in aceeasi molecula a unei functii acide si a unei functii bazice si care intra in componenta proteinelor.

Aminoacizii vegetali

Importanta si functiile aminoacizilor

Aminoacizi au o mare importanta in  dezvoltarea plantelor si sunt utilizate de acestea in diferite concentratii. Tizina, Triptofan si Metionina sunt necesare în concentratii mici, în timp ce acidul Glutamic si acidul Aspartic este utilizat în cantitati mari. Cei mai importanti aminoacizi si rolul lor este prezentat mai jos.

Acid Glutamic  Stimuleaza dezvoltarea plantelor si creste rezistenta la conditiile climatice dificile. Acesta trebuie sa fie în cantitati mari si ajuta la absorbtia  altor  aminoacizi. Accelereaza  asimilarea  de azot anorganic.

Serina si Valina. Îmbunatateste  mecanismele de rezistenta a plantelor în situatii dificile.

Lizina si Arginina. Ele sunt active, esentiale în stimularea fotosintezei si întarzie procesul de îmbatranire.

Acid Aspartic.Fundamentala si la implicarea sa în numeroase procesemetabolice

Metionina.Stimuleaza productia de fructe, ajutand la crestere in dimensiune si calitate a acestora

Triptofan. Precursor esential pentru sinteza de Auxine

Toti aminoacizi sunt importanti  si interdependenti, dar nici unul nu poate bloca

sinteza altuia.

Modul de obtinere: hidroliza enzimatica

ITALPOLLINA utilizeaza pentru obtinerea aminoacizilor o metoda lenta de   hidroliza enzimatica, care  nu se produce degradarea aminoacizilor, nici a celor mai fragili. Desi aplicarea ei presupune tenici complexe, rezultatul este obtinerea de produse pure, cu maxima eficienta si fara mirosuri neplacute.

Cand utilizeaza plantele aminoacizi ?

Necesarul de aminoacizi variaza în functie de starea fiziologica a plantei. In general, timpul de aplicare va fi în perioada de crestere, formare si dezvoltare a fructelor, atunci cand  planta este în stres (temperaturi scazute, seceta), sau deficiente de alta natura care au modificat capacitatea de sinteza a plantei.