Compania Forconi investeste in cultivarea spanacului (preluare de pe site Cora Seeds)

Preturile sunt de asemenea  acceptabile si favorizeaza cultivarea spanacului la scara larga. Alegerea hibridului cultivat este foarte importanta pentru a satisface cererea comerciantilor si marile retaileri. Compania Forconi a ales colaborarea cu Cora Seeds si cultiva Carmel F1, Imperator F1 si Spanion F1.

Compania Forconi  a aderat la un grup de producatori, unde livreaza,  pepeni, pepeni verzi mini si spanac in principal pentru marii retaileri.

In ultimii ani, compania a investit in 80.000 de metri sere unde toamna si iarna, cultiva de spanac. Compania este, de asemenea, echipata cu o instalatie pentru prelucrarea si depozitarea produselor, care ii permit sa gestioneze nevoile clientilor.

Cu o suprafata de aproximativ 120 de hectare, spanacul este cea mai importanta cultura pentru companie. Varietatile de referinta sunt Carmel F1 si Imperator F1, de la  Cora Seeds.  

Calitatea hibridului cultivat este foarte importanta pentru cumparator. Culoarea inchisa, grosimea frunzei si frunzele erecte reprezinta valoarea importanta a soiului. Culoarea este un semn de sanatate si atrage interesul clientului, grosimea frunzei este o garantie de greutatii si calitatilor la pastrare, in timp ce portul erect al frunzelor  permite recoltarea usoara si mecanizata. 

Productia de spanac este destinata in general pentru consum in stare proaspata. De multe ori productia este valorificata pentru congelare sau este preluata de companii care pregatesc spanac fiert pentru catering.