Coacerea tomatelor toamna tarziu in depozit

De foarte multe ori toamna tarziu, cand incep sa scada temperaturile, pe plantele
de tomate mai sunt fructe pe care dorim sa le coacem dupa recoltarea de pe
planta si sa nu le utilizam ca si gogonele. Acest lucru este posibil utilizand un
produs special care raspunde acestor deziderate, Aquos K.

 

 

 

 

 

 

Ce este Aquos K?

Este un ingrasamant bogat in potasiu completat cu un pH usor acid, care contine
extract de alge marine. Prin compozitia speciala, potasiul  este usor de asimilat
si  mobil in interiorul plantei, ceea ce favorizeaza maturizarea rapida a plantei,
acumulare de zahar in fructe si o colorare  deosebit de frumoasa fructelor.

 

 

 

 

 

 

Cum se aplica ?

In cazul in care dorim sa recoltam tomatele verzi si sa le punem la copt se aplica
2-3 tratamente foliare cu Aquos K, 300-400 ml / 100 litri, la interval de 7 zile,
cu 2 saptamani inainte de recoltare.

Cum se coc fructele ?

Se culeg tomatele in ladite si se aseaza intr-un depozit (camera), la
temperaturi de 10-15 grade C, cu distanta intre lazi (pentru aerisire), unde
acestea se coc functie de maturitatea fructului la cules, intr-un interval de
pana la 2 luni. Rezultatele sunt exceptionale si asa  reusiti sa aveti tomate
coapte pana in perioada sarbatorilor de iarna.

 

 

 

 

 

Cele descrise mai sus au fost verificate in zona Oradea si Arad, iar pozele din
articol sunt de la un cultivator de tomate SIGNIORA F1, in zona Seleus pe o
cantitate de 170 lazi.