Cultivatorii din toata zona Arad au vizitat culturile prezentate si s-au informat despre cele mai noi tehnologii de cultura, fertilizanti si produse fitosanitare (pentru combaterea bolilor si daunatorilor).
Au fost prezentati in cultura 30 hibrizi de ardei, din care fermierii au selectat pe cei mai potriviti pentru culturile lor. In cadrul ardeiului de tip bloc pe langa cei cunoscuti Vanessa, Ramona si Marbella au impresiunat hibrodul D11200 care are greutatea de 120-140 g, excelent pentru umplut, cu recoltare si inainte de maturitate respectiv hibridul OS 4570 cu greutatea de 170-180 grame, colorare din alb-garbui in rosu si foarte productiv.
La tipul hiref (ascutit) s-a remarcat hibridul H11511, cu greutate de 130-140g, bun pentru umplut, culoare placuta si planta viguroasa.
La ardeiul kapia a fost remarcat de toata lumea excelentul hibrid K10414, ce se distinge prin productie, culoare, planta viguroasa, marimea si aspectul fructelor.
Ardeiul iute s-a remarcat prin doi hibrizi excelenti ca plante dar diferiti ca fructe. PH 12330 a primit cele mai multe voturi in preferinta cultivatorilor (alaturi de Kapia), este un hibrid de tip Fortese, greutate 50-60 grame si lungime 22-23 cm, ce se coloreaza din galben in rosu. Hibridul C 12371 este un ardei iute mare, galben–verzui, colorare in rosu, greutate 110-120 g si lungime 21-24 cm.
Ardeiul tip california a fost remarcat prin hibridul REMUS, care are fruct mare (8 x 8 x 10,5 cm), greutate 220 grame, carnos, culoare rosu placut si planta viguroasa.
Campul experimental poate fi vizitat si de alti producatori care doresc sa compare si sa-si aleaga hibidul de ardei preferat pentu cultivare.