Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea / Botrytis alli)

Oferta de pret la cerere

 

Consideratii despre boala

Este o boala larg raspandita in culturile de camp (Botrytis alli) , sere si solarii (Botrytis cinerea), fiind al doilea agent patogen cu risc ridicat de manifestare.

Simptome

Boala poate apare pe toate organele aeriene ale plantei, deseori pe inflorescente. Simptomul cel mai frecvent la infectarea cu putregaiul cenusiu este ofilirea brusca a tesuturilor suculente (tulpini si frunze). Pe organele verzi apar portiuni verzi-galbui decoloratecare devin brune sau sau cenusii Atacul cel mai grav apare pe fructe, sub forma unui putregai umed si moale la locul de insertie al pedunculului iar fructele bolnave se desprind cu usurinta si cad la suprafata solului. La ceapa, apare la colet sau in timpul depozitarii la codita.

Botrytis pe tomate

                          

Infectia

Este favorizat de umiditatea ridicata, nebulozitate, ceata si temperaturi scazute. De asemenea, un factor suplimentar de risc il reprezinta ranile provocate la plante prin lucrarile in verde. La culturile in sere si solar este foarte important aerisirea corecta, fertilizarea si modul de irigare.

Principalele culturi atacate:

TOMATE, CASTRAVETE, ARDEI, VINETE, CEAPA, VITA DE VIE;

Rezolvare:

RED BLOC

 Dozaj:

  • RED BLOC:  300-350 ml / 100 litri de apa