Signora, tomata anului 2014 in Romania

Unde si cand utilizam Signora F1 ?

La inceputul fiecarui ciclu de cultura te intrebi:

Eu ce sa mai cultiv in acest an ? 

In anul 2014, specialistii si fermierii , analizand din mai multe aspecte (calitate, prezentare, productie, rezistenta la boli, pret) au ajuns la concluzia ca pentru tomatele cu o crestere nedeterminata hibridul Signora F1 ocupa primul loc.

Sigur ca in cazul in care doriti culturi extratimpurii si utilizati tomate cu crestere semideterminata, Magnus F1 si Platus F1 nu au rivali.

In general producerea tomatelor in scop comercial in sere reci, neincalzite sau solarii  se face in Romania in  cicluri:

  • scurt iarna-vara.
  • scurt vara-toamna.
  • lung de primavara-toamna

Pentru ciclurile lungi (unde clima este rece sau se produce in prima parte a anului legume ca varza, spanac, morcov, ceapa, etc., care intarzie plantarea tomatelor) si ciclul vara-toamna timpurietatea nu este foarte importanta. Pentru aceste cazuri hibridul Signora F1 este alegerea cea mai buna.

Ce ofera Signora F1 ?

Permite utilizarea pentru legarea fructelor atat a bondarilor cat si a stimulentilor chimici.  Planta este o tomata cu o crestere nedeterminata, echilibrata. si internodii scurte care permit realizarea unui numar mare de inflorescente (ciorchini). Se cultiva usor, plantele fiind viguroase , timpurietate este medie si are legare buna a fructelor.

Fructele se recolteaza bucata cu bucata pe masura coacerii putand ramane pe planta, coapte o perioade mai lunga de timp in cazul in care preturile pe piata sunt mici sau nu exista cerere. Ele sunt foarte frumos colorate (rosu inchis), rotunde, greutatea medie de 200-250 grame, foarte gustoase (gust de gradina) si ferme.

  

O alta proprietate importanta a  hibridului Signora F1 este rezistenta excelenta la transport si depozitare datorita prezentei caracteristicii genetice LSL ( Long Shelf Life –viata lunga la raft respectiv rezistenta crescuta la transport si depozitare). Indiferent de stadiul in care sunt culese fructele nu se inmoaie imediat dupa recoltare (isi pastreaza fermitatea), ele rezistand  si dupa 15 zile de la recoltare.

O mare problema pentru fermieri in ultimii ani este infectia culturilor de tomate cu  virusul petelor de bronz –TSWV, transmis de  Trips, care produce pagube foarte mari putand distruge  in  totalitate culturile. Signora F1 pe langa rezistenta la o serie de boli (V Fol 1,2, ToMV, Ma,Mi, Mj), prezinta rezistenta si la virusul petelor de bronz –TSWV.Culturi pot fi realizate in sere, solarii sau prin palisare in camp.

 Hibridul Signora F1 iti poate aduce succesul de care ai nevoie