Musculita alba de sera

Oferta de pret la cerere

Telefon:0040 0757 095 707

MUSUCLITA ALBA DE SERA

– Trialeurodes vaporariorum –

Prezentare

Se intalneste in general pe diferite plante legumicole sau flori, in sere si solarii, iar in perioada de vara populeaza si culturile in camp. Este o specie polifitofaga, ceea ce inseamna ca atac aproape orice planta.

Adultul are corpul alungit, alb-galbui, acoperit de o secretie ceroasa alba pulverulenta. Se poate dezvolta in conditii de sera pe tot parcursul anului. Populatia de musculita alba se inmulteste extrem de rapid, dezvoltand 6-8 generatii pe an, atunci cand conditiile sunt favorabile. Oualele sunt depuse pe partea inferioara a frunzelor, grupate in cerc sau izolat. O femela depune 100-500 oua. Temperatura optima de incubatie este de 20-23ºC si dureaza 20-25 zile. Tot timpul sunt toate cele trei forme de dezvoltare (ou, larva, adult).

Mod de daunare

Adultii si larvele se aseaza pe frunze, lastari si fructe din care sug seva. Frunzele atacate se pateaza, cad si treptat intreaga planta se ofileste. Musculita alba este un vector de transmitere important pentru mai multe virusuri ale plantelor, iar dejectiile ei, care contin multe glucide, favorizeaza aparitia unor ciuperci patogene precum Alternaria sau Fusarium. Cele mai mari daune se produc in timpul verii (cand temperaturile sunt ridicate) atat in sere, solarii cat si  camp.

Principalele culturi atacate:

TOMATE , ARDEI, VINETE, CASTRAVETE;

Produsul pentru combatere:

BOUNDARY SW  +  HUNTER SW

Dozaj:

  • BOUNDARY SW:  350-400 ml / 100 litri de apa
  • HUNTER SW:        170-190 ml / 100 litri de apa