Healty Root – Tratament pentru nematozi

healthy root

Nematodul galicol al radacinilor poate fi intalnit in majoritatea regiunilor globului, atacand plante din flora spontana si culturi in sere solarii sau camp. Ataca sistemul radicular al plantelor. Nematozii au 3-8 generatii pe an, iar femela în conditii optime (temperatura ridicata, umiditate), poate depune 1000-1500 oua. Dupa eclozare larvele circula prin sol patrund in radacinile plantelor prin varfurile de crestere. Larvele nematozilor se grupeaza in zona vaselor vasculare unde secreta o toxină care duce la hiperatrofierea tesuturilor. După 2-3 saptamani larvele se transforma in adulti.

 Poza de pe site (daunatori/nematod)

Infestarea plantelor se poate face şi imediat dupa plantare, iar simptomele imbolavirii se poate observa dupa 3 – 4 saptamani. Atacul de nematozilor asupra plantelor, se manifesta prin ofilirea frunzelor, stagnarea cresterii, urmata (in cazuri grave) de uscarea plantei de la varf spre baza. Pe radacinile plantei se formeaza umflaturi (noduli) specifice. Ranile realizate sistemului radicular al plantelor favorizeaza infectiile cu Fusarium spp. si Verticilium spp., care grabesc distrugerea culturilor.

 

Protectia la nematozi

 

O protectie eficienta se realizeaza utilizand produsul Healty Root care in acelasi timp imbunatateste nivelul de fertilitate al solului.  Este un produs organic ( 3% azot), permis in agricultura biologica si combate actiunea Nematozilor asupra radacinii plantei.

 

healthy root

Se incorporeaza in sol in timpul procesului de plantare sau cu putin timp inainte de acesta.

Pentru culturi in camp se distribuie localizat pe rând la doza de 1 tone/ha  înainte de plantare sau se distribuie uniform pe suprafata la doza de 1,5-2 tone/ha
In sere si solarii se distribuie la o doză de   100-150 kg/ 1000 m2 înainte de plantare.